18 פברואר 2013

גול!

"תגידי, מה אנחנו הולכות לעשות עם הידיים שלך? מה את באמת רוצה לעשות?"
אני שואלת אותה ובעיניי רוחי אני מדמיינת את הסטודיו הקסום שאנחנו פותחות לאימהות שבאות להעביר אצלנו כמה שעות של ריפוי בעיסוק – תופרות, רוקמות, יוצרות. אנחנו מגישות להן קפה עם עוגיה מעשה ידיה להתפאר וככה נפתח לו בית קפה קטן ליד שמתקיים בזכות המאפים המעולים שהיא מוכרת בו, וחולפות כמה שנים והעסק כבר ממש משגשג ו... "אני רוצה להופיע בעיתון". אני מתעוררת. אין לי מושג על מה היא מדברת.

בין שאני מנסה להבין לאן התעופפו כל השטרות הדמיוניים שעפו סביבי ובין הניסיון להבין מה היא באמת אומרת. עיתון? מאיפה לעזאזל זה בא? היא הרי הבחורה הכי צנועה והכי שקטה שאני מכירה, אז מאיפה העיתון הזה נוחת פתאום, הופך את חיזיון השטרות לצליל של מטבעות...


היא מסבירה."תמיד תהיתי לעצמי אם יום אחד אתנוסס על שער של מגזין
מלכת היופי אני כנראה לא אהיה, אז "לאישה" ירד מהפרק
ביקיני לא ממש מחמיא לי, אז כנראה שגם "בלייזר" שלא יאמצו אותי
בשלב מסויים נותר לי רק לקוות שלא אככב בעמוד הראשון של ידיעות, בנסיבות חמורות..
אז חשבתי אולי, אולי מישהו ירצה לשלב משהו שלי ברקע, אולי איזו שמיכה שתפרתי זרוקה על מיטה מהממת, עוגיה שאפיתי מקשטת פרסום של צלחת...יש לך במקרה קשרים בעיתון?"

אוקי, עיתון, לא לזה ציפיתי.

"את לא זקוקה לקשרים, הם יגיעו אלייך כבר. אין מ-צ-ב שלא!"


סמס: "משלוחי מנות בעיתונים! בעיתונים!!!"

אני מזנקת לראות, עוברת אחד אחד ואז עוד אחד. אני לא מאמינה. אני פשוט לא מאמינה.משלוחי המנות מככבים בעיתונים. לא סתם עיתונים, עיתונים שווים! נישה, דרך האוכל, הורים וילדים! 

אני מעלעלת בין הדפים, מתענגת על כל תמונה וכל שורה, ופתאום אני קולטת: ה
שער, כבשנו את השער!
אני שולחת לה חזרה "כובשת! את פשוט כובשת!!!"

צילום: בועז לביא

צילום: בועז לביא

צילום: בועז לביא

צילום: בועז לביא

צילום: בועז לביא

צילום: בועז לביא

צילום: בועז לביא
תודה גדולה גדולה לעדי עורכת המגזין נישה על ההזדמנות שנתנה לנו,
לטלי עורכת המגזין דרך האוכל על שהאמינה בנו,
לליהי ממותק על חומרי גלם וקישוטים מתוקים,
ולדנה מפארטי-סט על כלים חד פעמיים מהממים.
את ההפקה במלואה ואת כל המתכונים אפשר לראות במגזינים דרך האוכל ונישה, גליון פברואר 2013,
וגם אונליין - כאן

פורים שמח!

35 תגובות:

  1. לא, אין דברים כאלה...מדהים...

    השבמחק
  2. צילומים נפלאים, ברור שמגיע להם שער:) תודה על ההשראה וכל היופי הזה.

    השבמחק
  3. אין דברים כמוכן!!
    הכל פשוט מהמם ומקורי!

    השבמחק
  4. סחתיין עליכן! :)

    השבמחק
  5. תענוג לעיניים! ובטוח לחיך...איזה עונג וורדרדות כמו שאני אוהבת..!

    השבמחק
  6. פליליות אתן... פשוט נורא...
    רמת תסכול עצבנית נרשמה כאן.
    גם אני רוצה לדעת להכין כאלו!!
    חג שמח, מתוקות! (תרתי משמע)

    השבמחק
  7. מקסים. לגבי המתכון של עוגיות הקוקוס- אפשר להחליף את החלב המרוכז בקרם קוקוס?...

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר, אבל אז צריך לבשל קצת.
      מחליפים את החלב המרוכז בכוס חלב קוקוס, מבשלים תוך כדי ערבוב על אש בינונית למספר דקות, וממשיכים כרגיל.

      מחק
  8. נהדר נהדר נהדר!!!!
    יש כמוני, שמחכות לסטודיו....
    חג שמח ומבדח

    השבמחק
  9. מדהים ביופיו, כל הכבוד לכן! נשות חייל! הדיוק, האלגנטיות, היופי, הצבעוניות.
    כייף לקרוא ולראות כל פעם מחדש את הבלוג המקסים שלכן.

    השבמחק
  10. וואוו, אין לי מילים! נהדר! קניתי "נישה" במיוחד בגללכן!!!!
    ב"דרך האוכל" זה אותו דבר או שאני צריכה עכשיו לקנות עוד עיתון מהר מהר לפני שיגמר?
    מופלאות, כבר אמרתי?
    ליאור

    השבמחק
    תשובות
    1. כמעט אותו הדבר. בדרך האוכל יש את כל המתכונים, בנישה יש רק 4 או 5 מהם.

      מחק
  11. ויש לי שאלה: תבנית הביצים הזו, אני מניחה שהיא לא אמיתית. ממה היא עשוייה ואיפה קונים כזו?
    תודה:)

    השבמחק
    תשובות
    1. היא אמיתית וצבועה.
      כדאי שתנסי למצוא אחת כזו שלא היו בה ביצים קודם...

      מחק
  12. אני זוכר אותך עוד כשהיית רק פטלובסקי!
    כבוד!
    השגריר הרעב על הירח

    השבמחק
  13. הגליון היה זוהר ומיוחד במעיקר בגלל הכתבה שלכן. אני מנויה למגזין מזה שנים, ולא זכורה לי כתבה כזו מוצלחת ועוד יותר, עם מתכונים מוצלחים ותמונות מגרות.
    הכנתי את עוגיות הנשיקה וזה היה להיט בקרב כל מי שקיבל אותם.
    גם את אוזני המרציפן הכנתי, אבל נראה לי שהגזמתי קצת בגודל...בחרתי את החותכן השני מלמטה בסט של מותק בוטיק, הם יצאו ממש ממש קטנים. אבל לחובבי המרציפן זה היה להיט.היום יוכנו עוגיות הקרמל ובטוחה שזה יהיה גם להיט.
    תודה רבה על כל ההשראה והמתכונים הנהדרים. המשיכו כך.

    השבמחק
    תשובות
    1. נוית, תודה רבה! כיף לדעת :)
      אנחנו בדרך כלל מכינות אותם בדיוק עם החותכן הזה, השני. אוהבות אותם קטנטנים :] אבל בכתבה דווקא השתמשנו בחותכן השלישי והם יצאו באמת אופטימליים מבחינת הגודל.
      נשיקות! ❤

      מחק
  14. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  15. הכל כל כך כל כך יפה ומעורר השראה!!!
    והתמונות הורסות את הבריאות!! in a good way :-)
    אשמח למתכון לעוגיות פרחים.
    מה יש במרכז שמדביק את הסוכריות? שוקולד?

    השבמחק
    תשובות
    1. ריבה :)
      את המתכון לעוגיות יש כאן: http://www.misspetel.com/2013/05/blog-post.html

      מחק
  16. היי, באיזה סוג צבע צובעים את הקרטון? ניתן לשים מזון אחרי שצובעים את הקופסאות ביצים :-/ ?? אשמח לתשובה... נורא בא לי להכין כמתנה לחג... תנקס :-*

    השבמחק
    תשובות
    1. ראשית יש להתשתמש בקרטון ביצים שלא היו בו ביצים אחרת אין לשים בו מזון.
      לגבי הצבע - צבע שאינו רעיל. כדאי להתייעץ בחנות לחומרי יצירה.
      בהצלחה!

      מחק
  17. תודה רבה! רק איפה משיגים קרטון שלא היו בו ביצים... ?

    השבמחק
  18. את העוגיות והנשיקות אופים כל אחד בנפרד? אם כן, איך מדביקים אותן לאחר אפייה?

    השבמחק
    תשובות
    1. אופים ביחד. המתכון וההסברים בלינק שמצורף לפוסט.

      מחק