16 אוקטובר 2013

כפתורים להמונים


כל פעם אנחנו מופתעות מחדש. באמת. כל פעם.
כל פעם אנחנו כותבות פוסט, בטוחות שאתן רק מרפרפות בתמונות ועוברות הלאה,
מקסימום החברות שלנו שמרגישות מחויבויות (או אולי מאויימות) - הן אלה שבאמת קוראות
.
ואז פתאום מתחילות להגיע התגובות וגם לייקים לתמונות.
הי, ויש לנו אפילו קורא אחד! אה, לא, זה הבעל... רגע, אז מי זה השני?...

אז נכון שכבר אמרנו את זה בעבר, אבל תמיד מרגישות צורך לומר שוב:
ת-ו-ד-ה! תודה שאתן חוזרות וקוראות ומפרגנות ומגיבות! כיף לנו!

ובהמשך לפוסט אצל דנה ישראלי, אז הנה, 
ביקשתן, הפצרתן, התחננתן - 
אז קבלו: איך הופכים עוגיות לכפתורים - נלמד להכין ציפוי ואפילו להשתמש בחותכנים ;)




וככה הופכים עוגיות לכפתורים:

את המתכון לעוגיות תמצאו אצל דנה, פה.

אז מה צריך:
בצק סוכר
צבע מאכל
צנתר קטן 2 מ"מ (או קשית שתיה דקה)
חותכני עוגיות עגולים, בשני גדלים. אחד קטן בכחצי ס"מ מהשני
רויאל אייסינג לבן
שקית זילוף

לעבודה:
צובעים את הבצק בצבע מאכל.
מרדדים דק, לעובי של כ 1-2 מ"מ, אם הבצק נדבק אפשר לפדר את המערוך ומשטח העבודה במעט קורנפלור.


קורצים עיגול מהבצק עם החותכן הגדול יותר


בעזרת החותכן הקטן יותר - מטביעים את העיגול הפנימי (לוחצים קלות, לא עד הסוף)



משתמשים בצנתר הקטן (או בקשית) כדי לחורר חורים קטנים



מכינים רויאל אייסינג ומכניסים לשקית זילוף, חותכים חור קטנטן בקצה השקית ומזלפים "חוט" בין החורים



כעת, לוקחים את הכפתור, הופכים בעדינות, מרטיבים במעט מעט מים (אפשר ורצוי להשתמש במכחול) ומניחים על העוגיה להדבקה. ממתינים לייבוש ומחביאים :)




37 תגובות:

  1. תודה!!!!!!!!!!!
    אני הייתי בין אלה שביקשו את ההסבר! זה ממש מעולה!
    תודה ענקית!!

    השבמחק
  2. מחכה בקוצר רוח לעוד ועוד פוסטים, פללללללללללללללייזזזזזזזזזזזזז

    השבמחק
  3. אווווו, מקסים. משום מה חשבתי שהכל עשוי מרויאל אייסינג (טוב, זה רק מראה על הבנתי הרבה בתחום). זה כל כך יפה שאי אפשר לאכול את זה (זאת אומרת אפשר, בטח שאני מסוגלת לאכול כל דבר בעולם כמעט...אבל חבל...)

    השבמחק
  4. מהמם!! כמו כל שאר הדברים אצלך...
    חמוטל

    השבמחק
  5. OMG זה מתוק כ"כ (וזה עוד לפני שטעמתי בכלל)

    השבמחק
  6. מעולה. איזה יופי שאתן מקשיבות לקוראות שלכן. אתן נפלאות. מציעה שתבקשו מדנה שתלנקק לפוסט הזה (בפוסט האירוח), כדי שיהיה בבלוג שלה לינק להסבר היפה. יאמי.

    השבמחק
  7. אני רוצה ביס במשלוחה!
    אבו על הירח

    השבמחק
  8. אוי מושלם!!!! כל הכבטד לכן תמשיכו אני פשוט מתה על הבלוג שלכן!!!!

    השבמחק
  9. לא רק קוראת, מאד נהנית, ותודה עבור ההדרכה לעוגיות היפהפיות הללו - שוס אמיתי !!!
    אוהבת X מיליון.

    השבמחק
  10. מדהימות כמו תמיד!!!:)

    השבמחק
  11. שלום,שמי יוליה. יש לי עמוד בפייסבוק לאמהות וילדים. האם אפשר לפרסם את הפוסט המהמם שלך שם? מבטיחה לשמור על זכויות היוצרים
    שלך :- )

    השבמחק
  12. מקסים!! רויטל

    השבמחק
  13. איזה יופו...אבל איך מכינים את הרויאל אסינג?

    השבמחק
    תשובות
    1. במקרה הזה השתמשנו ברויאל מוכן (אבקה שמערבבים עם מים, לינק בגוף הפוסט),
      אפשר להכין מחלבון ואבקת סוכר. כ-250 גרם אבקת סוכר על חלבון אחד.

      מחק
  14. חייבת לשאול לגבי הבצק- הוא לא דורש צינון לפני הרידוד וקריצת הצורות?
    במקרה יש לכן מתכון מדויק לרויאל איסינג שלא מאבקת ביצים?
    תודה מראש
    ונהנית לקרוא ולקבל השראה מכן
    מיטל

    השבמחק
    תשובות
    1. לא חייב צינון. הבצק מתקבל די יבש ולכן לא קשה לרדד אותו והוא לא נדבק.
      אני לא מכירה מתכון לרויאל בייתי ללא ביצים. נדמה לי שגם הרויאל המוכן מכיל אבקת ביצים.
      ראיתי פעם אפשרות להכין רויאל מאבקת סוכר, מים וגלוקוזה אבל אף פעם לא ניסיתי. נסי לחפש מתכון כזה.

      מחק
  15. היום נחשפתי לבלוג המדהים שלך!
    נולדה מעריצה חדשה (:

    השבמחק
  16. צילומים מקסימים!!!
    באיזו מצלמה את מצלמת את הצילומים היפים האלה?

    השבמחק
  17. בלינק ששמתן לחומרים הרויאל אייסינג הוא טבעי. האם לאחר הכנתו הוא יוצא בצבע לבן? תודה!

    השבמחק
  18. איפה אני מאחסנת את העוגיות המצופות??תודה!

    השבמחק
  19. אני חדשה פה, קראתי את כל הפוסטים בשקיקה!
    הכל מהמם, התמונות, העוגיות, והסטייל....! הכל כל כך מסוגנן! מדהים....א ה ב ת י !

    השבמחק