20 מרץ 2013

חג האביב

מישהו התבלבל. 
זה לא "אביב הגיע, פסח בא" זה צריך להיות "אביב הגיע כי פסח בא". באמת. אחרת איך אפשר להסביר את מזג האוויר של אמצע מרץ השנה? בזמן שכל אירופה מושלגת - בתל אביב הולכים לים. 

מה שאני עוד לא מבינה זה איך זה שדווקא באביב, בעיצומו של החידוש והפריחה, אני צריכה להכין את אותו הקינוח בדיוק כמו בשנה שעברה?!
זה לא שאני מרגישה צורך לקרוא תיגר על כ-ל דבר, אבל נו באמת, די, כל שנה אותה עוגת מצות ואותן עוגיות קוקוס ועוגיות בוטנים. תמיד נראות אותו דבר. וגם כוס השתיה שנדרשת לידן. ויש אנשים שממש מחכים לזה! אפילו התחתנתי עם אחד כזה...

אז השנה אני לוקחת ריזיקה. אני מכינה עוגה שמזכירה לי את האביב ולא את 40 השנים במדבר.


עוגת פאדג' שוקולד ללא קמח - לפסח, ולא רק.

המצרכים:
300 גרם שוקולד מריר, קצוץ
200 גרם סוכר
חצי כוס מים רותחים
250 גרם חמאה
6 ביצים, מופרדות
לציפוי:
מיכל שמנת מתוקה
כף סוכר

ההכנה:
1. מחממים תנור לחום נמוך, 150 מעלות צ., מרפדים בנייר אפיה תבנית בקוטר 20 ס"מ.
2. ממיסים את השוקולד עם המים, החמאה ו-3/4 כוס מהסוכר ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את החלמונים, אחד אחד, תוך כדי בחישה.
3. מקציפים בנפרד את החלבונים לקצף רך ביחד עם רבע כוס הסוכר שנותרה, ומקפלים את הקצף לתוך תערובת השוקולד.
4. מעבירים לתבנית ואופים כשעה. מצננים בתבנית לטמפרטורת החדר. העוגה שוקעת מעט במרכז לאחר הקירור.
להגשה: מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם כף סוכר ומורחים על העוגה. מקשטים בתלתלי שוקולד.