16 אוקטובר 2013

כפתורים להמונים


כל פעם אנחנו מופתעות מחדש. באמת. כל פעם.
כל פעם אנחנו כותבות פוסט, בטוחות שאתן רק מרפרפות בתמונות ועוברות הלאה,
מקסימום החברות שלנו שמרגישות מחויבויות (או אולי מאויימות) - הן אלה שבאמת קוראות
.
ואז פתאום מתחילות להגיע התגובות וגם לייקים לתמונות.
הי, ויש לנו אפילו קורא אחד! אה, לא, זה הבעל... רגע, אז מי זה השני?...

אז נכון שכבר אמרנו את זה בעבר, אבל תמיד מרגישות צורך לומר שוב:
ת-ו-ד-ה! תודה שאתן חוזרות וקוראות ומפרגנות ומגיבות! כיף לנו!

ובהמשך לפוסט אצל דנה ישראלי, אז הנה, 
ביקשתן, הפצרתן, התחננתן - 
אז קבלו: איך הופכים עוגיות לכפתורים - נלמד להכין ציפוי ואפילו להשתמש בחותכנים ;)




וככה הופכים עוגיות לכפתורים:

את המתכון לעוגיות תמצאו אצל דנה, פה.

אז מה צריך:
בצק סוכר
צבע מאכל
צנתר קטן 2 מ"מ (או קשית שתיה דקה)
חותכני עוגיות עגולים, בשני גדלים. אחד קטן בכחצי ס"מ מהשני
רויאל אייסינג לבן
שקית זילוף

לעבודה:
צובעים את הבצק בצבע מאכל.
מרדדים דק, לעובי של כ 1-2 מ"מ, אם הבצק נדבק אפשר לפדר את המערוך ומשטח העבודה במעט קורנפלור.


קורצים עיגול מהבצק עם החותכן הגדול יותר


בעזרת החותכן הקטן יותר - מטביעים את העיגול הפנימי (לוחצים קלות, לא עד הסוף)



משתמשים בצנתר הקטן (או בקשית) כדי לחורר חורים קטנים



מכינים רויאל אייסינג ומכניסים לשקית זילוף, חותכים חור קטנטן בקצה השקית ומזלפים "חוט" בין החורים



כעת, לוקחים את הכפתור, הופכים בעדינות, מרטיבים במעט מעט מים (אפשר ורצוי להשתמש במכחול) ומניחים על העוגיה להדבקה. ממתינים לייבוש ומחביאים :)