09 אפריל 2014

מרק אביב

כל חורף, כל החורף אני רק מחכה שיגיע האביב, כדי לפתוח את עונת המרקים.
איך שהקרניים האביביות הראשונות מתחילות לבצבץ אני רצה אל השוק. 
בימי שישי בבוקר אני נדחפת ודוחפת בכרמל העמוס, עוברת בכל הדוכנים ומחפשת.
ברגע שאני קולטת אותם נפתחות לי העיניים - המלונים הירוקים. בדיוק אלה, העגולים היפים האלה. 
עכשיו מבחינתי האביב מתחיל.
כן כן, ממש עכשיו, כשמתחיל להתחמם, כשפירות הקיץ מתחילים לבצבץ, אז בדיוק אני פותחת את עונת המרק.
מעכשיו ועד סוף העונה כל מי שיתארח אצלנו יטעם אותו, ואז ישאל, יחקור, יבקש תוספת, ובסוף גם את המתכון. 
הכי טעים, הכי מרענן, ללא גלוטן, פרווה, טבעוני, ואפילו נראה טוב!
אוי, נו, די, אני נשמעת כמו פרסומת לעוסה, אני יודעת.
אבל אני בטוחה שתסלחו לי, כי הנה, בשניה סגרתי לכן את פינת הקינוח לסדר.
לא עוד עוגת מצות, לא עוד סתם סלט פירות, תסמכו עליי (רק הפעם) - מהמם וטעים! את הקינוח הזה אף אחד לא ישכח לכן.

חג שמייח!!!










מרק מלון וטפיוקה

המצרכים:
2.5 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס פניני טפיוקה קטנים (להשיג בחנויות טבע ובמכולות סיניות)
פחית חלב קוקוס
2 מלונים ירוקים, בינוניים
להגשה: פירות יער, טריים או קפואים

ההכנה:
שמים מים וסוכר בסיר ומביאים לרתיחה.
כשרותח מוסיפים פניני טפיוקה. מערבבים קלות ומנמיכים את הלהבה.
ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כחצי שעה עד שהגרגירים מתנפחים, הופכים שקופים ונשאר בהם לב קטנטן ולבן. מערבבים מדי פעם תוך כדי בישול כשדי שלא ידבקו לתחתית הסיר. אם התערובת מסמיכה מדי והגרגירים עדין לא מוכנים, מוסיפים בכל פעם רבע כוס של מים רותחים ומערבבים היטב.
מסירים מהאש ומצננים.
פותחים פחית של חלב קוקוס, נזהרים שלא לנענע אותה יותר מדי, כך שהחלק השמנתי והחלק הנוזלי השקוף לא יתערבבו.
מוסיפים לסיר את החלק השמנתי של חלב הקוקוס, וכרבע כוס מהחלק הנוזלי, ומערבבים.
חותכים מלון אחד לקוביות קטנות (או מחלצים עיגולים עם כף פריזיאן). את שאר המלון מכניסים לבלנדר וטוחנים לתערובת חלקה.
מאחדים את המלון והטפיוקה. מחלקים לכוסות ושומרים במקרר. 
לפני ההגשה מפזרים מלמעלה פירות יער.

כן סתיו, אפשר להכין יום מראש. 

51 תגובות:

  1. אין מילים! פשוט מהמם ביופיו!

    השבמחק
  2. תמונות מטריפות. לכמה מנות קטנות זה מספיק?

    השבמחק
  3. רק יום מראש? 😛
    תמונות מרהיבות ועושות חשק!

    השבמחק
  4. רק יום מראש? 😛
    תמונות מרהיבות ועושות חשק!

    השבמחק
  5. אכן קינוח מושלם שאת לימדת אותי להכין :-)
    אבל את בטוחה שטפיוקה כשרה לפסח???

    השבמחק
    תשובות
    1. פניני 100% טפיוקה כשרים לפסח לאוכלי קטניות, ללא הכשר רשמי. חפשי בגוגל :)

      מחק
  6. מי מי מי בר המזל שיושב אתכן בסדר, מי. האם בני משפחותיכן מבינים כמה שפר עליהם מזלם?

    השבמחק
  7. נראה מדהים! מעניין מה הטעם...
    חמוטל

    השבמחק
  8. נראה מדהים!!! לא ממש מתה על מלונים... איך נראה לך שזה יעבוד עם פסיפלורה במקום?

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט! חכי עוד קצת, שיתחילו למכור מנגו. ואז במקום מלון מוסיפים מנגו, פסיפלורה וקוביות אננס. זה מה שאצלנו עושים בתום עונת המלונים וזה לא פחות מדהים! (יש הטוענים שיותר, אני אישית אוהבת יותר את המלון).
      אולי אפשר במקום מנגו להשתמש בתרכיז מנגו קפוא של פריגת. לא ניסיתי. אם תנסי דווחי איך יצא :)

      מחק
    2. אני מכירה מתכון עם ליצי, ואפילו אפשר להשתמש בתה ליצי

      מחק
    3. נשמע מעולה עם פסיפלורה ומנגו! כמה פסיפךורה מומלץ לשים בכל כוס? ככפית?
      תודה מראש!

      מחק
    4. אני מוסיפה 6-7 פסיפלורות לכל הסיר

      מחק
    5. תודה על התשובה המהירה!
      אז אני מנצלת לעוד שאלה :) את המנגו והפסיפולרה מוסיפים כשהטפיוקה כבר לא על האש? צריך להמתין שתתקרר?

      מחק
    6. כן, להוסיף אחרי שמתקרר

      מחק
  9. נראה מהמם!
    תודה!
    טבעונית

    השבמחק
  10. מושלם! גם ביופי ואני בטוחה שגם בטעם!!! בהחלט ינוסה בהקדם :)

    השבמחק
  11. אפשר ביס?
    אבו על הירח

    השבמחק
  12. נראה מדהים!!!
    הולכת לנסות לחג... כמה מ"ל זה פחית חלב קוקוס? (לא בארץ אז זה זונה)
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. 400 גרם.
      צריך כחצי פחית, אז זה בערך כוס.

      מחק
  13. נראה מדהים! התלהבתי והתרגשתי עד ש... ראיתי שיש כאן קוקוס...
    יש לך רעיון לתחליף?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר להחליף בשמנת מתוקה, אבל הטעם של הקוקוס ממש לא דומיננטי...

      מחק
  14. היי, נשמע מעולה ויפיפה! אשמח לדעת לכמה מנות בערך הכמות הזו אמורה להספיק?
    תודה וחג שמח :)

    השבמחק
  15. ואוו, נראה נהדר :-)
    שמרתי לפינטרסט, אנסה בהמשך הקיץ
    יולי

    השבמחק
  16. נראה מדהים! הכנתי בעבר קינוחים עם טפיוקה אך לא בשילוב פירות בקרם עצמו. לא חובבת מלונים, יכול לעבוד עם תותים ?

    השבמחק
    תשובות
    1. ניסיתי פעם עם תותים ולא כל כך אהבנו את מה שיצא…
      ראי כמה תשובות למעלה, הולך מצויין גם עם פסיפלורה-מנגו-אננס.

      מחק
  17. נראה מדהים! הכנתי בעבר קינוחים עם טפיוקה אך לא בשילוב פירות בקרם עצמו. לא חובבת מלונים, יכול לעבוד עם תותים ?

    השבמחק
  18. נראה מעולה! בטוח מכינה לערב החג כמשהו מרענן. אפשר להכין את הטפיוקה עם תחליף סוכר?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא בטוחה.
      למיטב ידיעתי הסוכר אחראי לכך שהטפיוקה תתנפח ותהפוך לכדורוני ג'לי ולא סתם תתמוסס במים. מצד שני, כבר ראיתי מתכונים בהם מבשלים את הטפיוקה במים בלבד ורק אח"כ מוסיפים סוכר, אבל לא ניסיתי. שווה לנסות.

      מחק
  19. איזה רעיון מקסים!
    אני אוהבת טפיוקה ונמאס לי כבר מהמתכון הבסיסי שמבוסס רק על חלב קוקוס... תודה :)

    השבמחק
  20. היי :)
    צריך לסנן את פניני הטפיוקה מהסיר לפני שמוסיפים לחלב קוקוס? או שהמים המסוכרים זה חלק מהטעם?

    השבמחק
  21. נראה מקסים! לגבי הפירות, ראיתי שכתבת מעלה שאפשר להחליף בפסיפלורה- מנגו- אננס. את חושבת שיעבוד עם אננס משימורים והאם גם אותו למעוך בדומה למלון? ומה לגבי קיווי? נראה לך שיעבוד?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, אננס משימורים גם הולך. למעוך רק את המנגו, להוסיף פסיפלורה ואת האננס לחתוך לקוביות. לא לרסק.
      קיווי… לא יודעת :)

      מחק
  22. רציתי להתייעץ עימך. אני חוגגת לביתי המקסימה יום הולדת 8 ורוצה לשם שינוי להשקיע
    בדקורציה ומאכלים מעשה ידי (קאפקיקס , קייק פופס שיפודי פירות וכן הלאה).
    מניסיונך, איפה את ממליצה לי לעשות קניות של מפיות, באנרים, קישוטים לעוגות וכן הלאה?
    מעוניינת כמובן במחירים שפויים ככל האפשר
    הרבה תודה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      אין מקום ספציפי שממנו אני קונה את הכל. יש המון חנויות של כלים ח"פ ואביזרי מסיבות ברשת,
      יש את דרימס אנד ווישס עם דברים מקסימים: http://market.marmelada.co.il/kkeren76
      ויש את ביקיט סטודיו: https://www.facebook.com/pages/Beekit-Studio/663587416991300
      ויש עוד מלא.
      בהצלחה!

      מחק
  23. נראה מקסים וטעים :-) ואחותי הכינה לנו את זה לא מזמן עם מנגו ואכן יצא מצוין.
    ולשאלתי: רשמת להשתמש בשני מלונים בינוניים כשאת אחד מהם מרסקים ואת השני חותכים לקוביות. גם הרסק וגם הקוביות נכנסים לתוך תערובת הטפיוקה והקוקוס? באיזו כמות בערך של מלון מדובר? יש לי פשוט מלון אחד נורא גדול אז אני רוצה להבין בכמה ממנו להשתמש :-) תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, מערבבים פנימה גם את הרסק וגם את הקוביות.
      2 מלונים בינוניים. אני מניחה שהם כבר לא מחכים להכנס למרק… ;-)

      מחק
  24. נראה מדהים! כשמבשלים את הטפיוקה, האם לכסות את הסיר?

    השבמחק
  25. קניתי פניני טפיוקה. הם היו הסוג הגדול יותר ומתבשלים לי כבר שעה אבל חלק מהם לא לשקופים עדיין. מה לעשות? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. לגדולים לוקח יותר זמן (הם פחות מוצלחים לטעמי). פשוט להמשיך לבשל. אם הסירופ בסיר הופך סמיך מדי ויש צורך להוסיף מים אז להוסיף בכל פעם כשליש כוס של מים רותחים ולערבב.

      מחק
  26. שלום! נראה קינוח מדהים! רציתי לשאול איזה מרקם יש למנה הזאת? האם זה נוזלי ממש כמו מרק והאם מתאים להגיש בכוסיות קטנות של 90 מ"ל?

    השבמחק
    תשובות
    1. זה לא ממש נוזלי. זה בין נוזלי לג'לי.
      ולגבי הכוסיות - כן, בהחלט.
      בהצלחה!

      מחק