10 פברואר 2014

לחמניות או לא להיות

ההוא לא מבין על מה המהומה. 
פשוט לא מבין על מה אני מתלוננת, לא מבין מה כל כך קשה, לא מבין למה אני מסיימת כל ערב עם הלשון בחוץ.
מבחינתו זה בדיוק להיפך - זה כיף גדול להיות איתם! 
ואפילו יש לו עצות:
מקסימום תדליקי להם טלוויזיה או תזמיני פיצה. זה לא בהכרח רע, את יודעת...
(אומר ובורח מהנעל שעפה לעברו)
  
חצוף!

אז בסופ"ש הודעתי לו שאני מבחינתו בחו"ל השבוע.  
נראה אותו מתמודד.

אז ביום הראשון אחה"צ הוא אסף את הילדים מהגן ובילה (בילה? נגיד.) איתם כל אחה"צ, כולל ארוחת ערב, מקלחת והשכבה. 
באותו הזמן אני טיילתי לי באיקאה ואח"כ בקניון והלכתי לבקר קצת אצל אמא שלי (מה - בחו״ל תמיד אוכלים טוב, לא ככה?).
חזרתי הביתה רק כשהייתי בטוחה שהם כבר ישנים.
ואכן מצאתי אותם ישנים. הם במיטות שלהם, ואבא שלהם ישן על השטיח לידם. גמור. אי אפשר היה אפילו לדבר איתו. בבוקר הוא עדיין נראה הלום קרב (וזה לא כזה פשוט אצלו, אחרי הכל קצין בשייטת כבר ראה כמה קרבות בחייו...), התחנן שלא אטוס לחו"ל גם היום. 
עשיתי לו טובה ולקחתי אותם במקומו לגן בבוקר. 
אחה"צ כבר קבעתי עם איזה קניון אחר. שיתמודד. 
ולמחרת קבעתי עם נחלת בנימין. 
שיחשוב טוב לפני שהוא מתחצף בפעם הבאה.

כשחזרתי בערב כבר קצת ריחמתי עליו, הכנתי בצק ללחמניות בריוש מא-ממות.
בבוקר הצעתי לו להצטרף אליי לארוחת בוקר בפריז. לא לפני שהוא מטיס את הילדים לגנים כמובן.

אין כמו קפיצה קטנה לחו"ל...  




לחמניות בריוש

(מתחילים להכין את הבצק יום קודם)
המצרכים:
400 גרם קמח לחם
30 גרם אבקת חלב (להשיג בחנויות המתמחות באפיה)
50 גרם סוכר
1/4 כפית מלח
30 גרם שמרים טריים
1/4 כוס חלב פושר
3 ביצים + חלמון להברשה
150 גרם חמאה בטמפ' החדר
כפית תמצית וניל
סוכר גבישי לקישוט

ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים שמרים, קמח וסוכר. מוסיפים אבקת חלב ומלח ומערבבים.
מוסיפים ביצים, חלב, חמאה, ווניל ומערבלים במיקסר עם וו לישה כ-20 דקות במהירות בינונית.
מניחים לתפיחה בטמפרטורת החדר כ-45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מוציאים אויר מהבצק, מרססים מעל שמן, מכסים בניילון ומניחים לתפיחה נוספת ללילה במקרר.
למחרת מוציאים מהמקרר ונותנים לבצק להגיע לטמפ' החדר.
מחלקים לכדורים במשקל 50 גרם, מניחים כל כדור בתבנית בריוש קטנה (או בתבנית מאפינס), מברישים בחלמון ומפזרים סוכר גבישי. מניחים כ-30 דקות לתפיחה נוספת.
אופים כ-15 דקות בטמפ' של 180 מעלות, עד שהבריושים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומגישים פושר עם עוד קצת חמאה, כי בפריז כולסטרול וקלוריות לא נספרים...