11 פברואר 2015

ולנטיינס


מה הקטע עם וולנטיין הזה?


לא, כי... אני חושבת על זה, ותכלס, זה לי נראה כזה חג של צעירים. לא ככה?

טוב, אז נגיד שכבר הצלחנו להשיג בייביסיטר לערב כזה - 
(מה פיתום הבייביסיטר הצעירה - היא בדיוק קבעה עם החבר החדש שלה)
אבל נגיד שההורים מסכימים לבוא, תוך מחאה כי הם ממש לא מבינים למה אנחנו חוגגים את החגים של הגויים
(פייר, לדעתי הם באמת אף פעם לא היו צעירים).

אז נגיד שכבר הצלחנו לצאת, אז מה נעשה?
נצא למקום מגניב בתל אביב?
כלומר, נחפש חניה, נראה את כל הזוגות הצעירים המאוהבים עם כל הניצוצות שעפים מהם לכל הכיוונים?
נסתכל על כל הילדים האלה, אלה שעדיין אין להם ילדים, ולעומתם אנחנו נראים כל כך מרוטים, שלא נאמר – מבוגרים. 

כן, יאללה, בוא נלך על זה, נהיה צעירים ומטורפים!
רק שאין לי ממש מה ללבוש...
אז אולי נישאר בבית ונעשה משהו של אוהבים?
נזמין משהו, נפתח בקבוק יין - משהו של שניים שיזכיר לנו שאנחנו חיים.

הוא מבטל אותי במהירות, יודע בוודאות שאם אנחנו נשארים בבית, אנחנו כבר לא חיים.
טוב מה הוא רוצה, אנחנו כבר תכף בני ארבעים ...  אנחנו באמת כבר לא כל כך חיים.

הוא מתעקש ואנחנו יוצאים. כל הדרך אני מחשבת מתי אנחנו כבר חוזרים. מאוהבים, אבל חוזרים.

פתאום אני מוצאת את עצמי על איזה בר, בין כל הצעירים, אומדת את מצבי.
כולם נראים כל כך חמודים. מאוהבים כאלה.
אני מצמצמת את העיניים, אולי ככה זה יראה שאני מאוהבת? או אולי סתם נרדמת?

הברמן זורק לי מבט מרחם, מנחם, מוזג לנו צ'ייסרים, והמצב סופסופ מתחמם.
שעתיים אחרי אני מבינה, הם לא מאוהבים, הם פשוט שיכורים. נקודה.

אבל מה רע? העיקר שיצאנו והיה כיף נורא.
חייבים לעשות את זה שוב!


בוולנטיין הבא







מקרונים במילוי שוקולד ליצ'י

למקרונים:
חלק א'
150 גרם אבקת שקדים
150 גרם אבקת סוכר
55 גרם חלבון מיושן (חלבונים שהופרדו ושכבו למנוחה במקרר לפחות כמה ימים)
2 טיפות צבע מאכל ורוד בזוקה
מערבבים יחד את כל החומרים

חלק ב'
150 גרם סוכר
38 גרם מים (כן, 38 גרם)
55 גרם חלבון

ההכנה:
שמים אבקת שקדים ואבקת סוכר במעבד מזון וטוחנים לאבקה דקה. מעבירים פעמיים דרך מסננת.
שמים חלבונים בקערת המיקסר. מכניסים מים וסוכר לסיר קטן על אש בינונית. לא מערבבים.
כשהתערובת בסיר מגיעה ל-112 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים. כשמגיע ל-118 מעלות יוצקים את הסירופ לתוך החלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף עד שמתקרר. 
מקפלים פנימה את תערובת השקדים. מכניסים לשקית זילוף ומזלפים לתוך תבנית סיליקון למקרונים בצורת לבבות. אופים 4 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואז מורידים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים 10 דקות נוספות. 
מצננים בתבנית ומשחררים כשמתקרר.




למילוי:
100 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
קורט מלח
2 כפות ליקר ליצ'י

שוברים את השוקולד לקוביות קטנות.
מחממים את השמנת בסיר קטן לסף רתיחה.
מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד לסיר וממתינים כדקה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מלח וליקר, מערבבים היטב ומצננים מעט.

לחיצי שוקולד
ממיסים 100 גרם שוקולד, מכניסים לשקית זילוף וגוזרים חור קטנטן בקצה.
מזלפים חיצים על גבי נייר אפיה, כאורך גדול בכ-3 ס"מ מאורך המקרון, וממתינים עד להתקשות מחדש של השוקולד.





ההרכבה:
מכניסים את תערובת השוקולד לשקית זילוף, מחלקים את המקרונים לזוגות, מזלפים מעט מהקרם על מקרון, מצמידים חץ ומצמידים מקרון נוסף.





30 comments:

  1. את אלופה, זה פשוט מהמם ♥

    השבמחק
  2. היכן ניתן לקנות תבנית בצורת לב למקרונים?
    האם את מכירה מקום מומלץ לקנות בו מד טמפ׳ לבישול במחיר זול עד סביר?

    השבמחק
    תשובות
    1. תבנית בצורת לב ראיתי בבאליגם-שופ,
      מד טמפ' מדיל אקסטרים :)
      בהצלחה!

      מחק
  3. מקסים! מקסים! מקסים! ובטוח טעים!!!!

    השבמחק
  4. וואחד פוסט. הרשי לי לתקן אותך - זה לא בגלל שהם שיכורים.

    השבמחק
  5. מהמם, כמו תמיד. אני אבוא להיות הבייבי סיטר - רק תכתבי יותר!

    השבמחק
  6. כתוב מקסים וביצוע מקסים..

    השבמחק
  7. מדהים !! איזו אלופה, תמונות משגעות.
    תחזרי לכתוב.
    רוית

    השבמחק
  8. ואי אחרי שנעלמתן להגיח ככה.... מעלף!

    השבמחק
  9. מזדהה עם מה שכתבת.
    המקרונים - אין מילים. מושלם .

    השבמחק
  10. מהמם!
    יש את המתכון ביותר קל?...

    השבמחק
  11. הכי מתוק ever, איך את תמיד מכינה כאלה דברים מהממים בנון שלנט? סחטיין עלייך

    השבמחק
  12. מקסים !!! התגעגענו טוב שחזרתן:-)

    השבמחק
  13. איך לעזאזל מקציפים ביצה אחת ? יוצא בלאגן לא נורמלי מה עושים

    השבמחק
  14. איך לעזאזל מקציפים ביצה אחת ? יוצא בלאגן לא נורמלי מה עושים

    השבמחק
    תשובות
    1. למה בלאגן? אני הקצפתי בלי שום בעיה :)

      מחק
  15. קראתי וחייכתי לעצמי...
    למה?
    כי ככה זה קרה בדיוק גם אצלינו..כולל המחשבות על אלה שאין להם ילדים..

    השבמחק
  16. המוכשרות שלך זו חוצפה. אין סיכוי שמצליחים לי לבבות כאלה...
    מושלם.

    השבמחק
  17. פשוט וואו! אין לי דרך אחרת לתאר עד כמה הלבבות-מקרונים האלה יפים :)

    השבמחק
  18. וואו!!! פשוט מהמם... תחזרו לבלוג!
    עשיתן לי חשק היסטרי למקרונים...
    ואגב, גם אותנו לא קל לגרד מהספה :)

    השבמחק
  19. כמה מהמם!
    רעיון מקסים ויופי של ביצוע

    השבמחק
  20. שירי רובינסקי7 באפריל 2015 בשעה 11:43

    זה הבלוג הכי יפה שראיתי. הכתיבה מקסימה, והיצירות הן פשוט תענוג צרוף. שרית, פתחתי לוח רק שלך, בפינטרסט שלי.

    השבמחק