07 ספטמבר 2015

קפה קפה

איך אני אוהבת את הקפה שלי?
בשקט. במרפסת. בספל חרסינה. לפעמים הפוך, לפעמים אייס, עם מגזין ביד השניה, או תוך כדי שיחת בוקר עם חברה טובה.
נשמע טוב, נכון? ברור, כי כל זה - בעיקר בדמיון.
איך זה נראה באמת?
תוך כדי תנועה, במעלית, בכוס חד פעמית, שורף לי באצבעות, ביד השניה עגלה, תיק, תינוקת מתלוננת, טלפון מהבעל, מאמא, מהבנק, מהירקן, ואז גם הנחתי את החד פעמית על הגג של האוטו, וככה גם נסעתי. תענוג.


ואז הגיע ה-1 בספטמבר. בשעה 8 שמעתי מהחלון את הצלצול הגואל. 
זה אמיתי, סופסוף הייתי לבד בבית.
לגמתי. לא האמנתי שהגיע הרגע הזה. 
מאז אני יודעת - ברגע שנשמע הצלצול, זה רק אני והקפה שלי.
ויותר מזה - לא רק שאני יכולה להחליט על איזו ארומה בא לי היום, על איזו טמפרטורה של המשקה ועל איזה ספל, עכשיו אני יכולה גם להחליט מה מכונת הקפה שלי תלבש היום!
כן, וכל זה לפחות לשבוע הקרוב, עד שתיכף יפלו עלינו החגים.
אבל עד אז - שקט. אני והקפה שלי.

אופס, טלפון מהגננת...



ארטיק קפה קר
המצרכים:
400 מ"ל אספרסו
200 מ"ל חלב מרוכז ממותק
2 כפות ליקר קפה / ברנדי
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, שמים בתבניות או בכוסיות פלסטיק, מכניסים להקפאה, אחרי שעה מוציאים מההקפאה ונועצים מקלות. מקפיאים 8 שעות נוספות.


בראוניז אספרסו
לתחתית:
חצי כוס קקאו
3/4 כוס קמח
חצי כפית אבקת אפיה
קורט מלח
100 גרם חמאה
רבע כוס אספרסו
כוס סוכר
2 ביצים
כפית תמצית וניל
לקרם:
180 גרם מרשמלו לבן
1/3 כוס אספרסו
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לקישוט:
פניני שוקולד מריר
ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים בקערה קמח, קקאו, אבקת אפיה ומלח.
בסיר קטן ממיסים חמאה. כשהחמאה נמסה מורידים מהאש ומערבבים פנימה את האספרסו. מוסיפים סוכר ומערבבים.
מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים היטב. מוסיפים תמצית וניל.
מאחדים את התערובת עם התערובת היבשה ושופכים לתבנית אפיה בגודל כ-25*25 ס"מ.
מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות. עד שהבראוניז מתייצבים. זהירות לא לייבש!
מוציאים מהתנור ומצננים.
לקרם:
שמים בסיר את המרשמלו ואת האספרסו, ומניחים על אש נמוכה.
מערבבים ברציפות עד שהמרשמלו נמס לחלוטין (זהירות לא לשרוף!). מצננים.
מקציפים את השמנת המתוקה, מוסיפים את המרשמלו המומס ומערבבים היטב.
שופכים את הקרם על הבראוניז, מפזרים מלמעלה פניני שוקולד ומכניסים לקירור. חותכים לקוביות.


וכל זה למה?
לרגל השקת פיקסי-קליפס המהממת של נספרסו, הקפה האהוב עלינו.
חוץ מהקפה הטעים והמגוון המרשים (בשבילנו וולוטו, תודה), מדובר במכונה שפשוט מבינה כמה קשה לנו לפעמים לקחת החלטות עיצוביות. המכונה מגיעה עם מגוון רחב של קליפים מתחלפים, ואפשר להחליף פאנל בקליק, להתאים אותו לבגדים, למפה או סתם למצברוח.







31 תגובות:

  1. מקסים!
    הבראוניז שברו אותי סופית ☺

    השבמחק
  2. הכל נראה טעים להפליא.
    רק שאלה קטנה, במתכון לארטיקים, למה הכוונה בחלב ממותק? לחלב עם סוכר? או לחלב מרוכז?

    השבמחק
  3. צילומים מרהיבים שעושים חשק לקופאין! :)

    השבמחק
  4. מעולה!
    אבל במה אפשר להמיר את החמאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. אולי לשמן קוקוס, אבל לא ניסיתי.

      מחק
  5. למי שאין מכונה איך עושים אספרסו?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר להחליף בכפית מלאה של קפה נמס מגורען לכוס מים רותחים ומתוך זה להשתמש בכמות שצריך.

      מחק
  6. היכן משיגים פניני שוקולד?

    השבמחק
    תשובות
    1. בחנויות אפיה.
      קוק סטור, ספייסס, 4שף, מר קייק, אולי גם בפעמית סטור

      מחק
  7. נראה מעולה ועושה חשק לטעום!

    השבמחק
  8. פשוט נפלא! אתן יוצרות קסמים

    השבמחק
  9. 400 מ"ל אספרסו-כמה זה יוצא? בחישוב נספרסו

    השבמחק
    תשובות
    1. בכוס מידה יש 240 מ"ל.
      לכן 400 מ"ל זה כוס ו-2/3

      מחק
  10. ואוו, יפייפה ועושה חשק לקפה ושקט
    אהבתי במיוחד את הבראוניז. צילום מרהיב

    השבמחק
  11. מקסים כמו תמיד, והסבלנות לסדר את הפנינים בשורות..... מרשים :-)

    השבמחק
  12. ממממממממממממממממממדהים. קטלוגי לגמרי.

    השבמחק
  13. הבראוניז נראה כל כך טוב!!
    מתישהו, יום אחד... אני אצטרך לקנות מכונת קפה :) בטח עכשיו כשנספרסו השיקו המון טעמים גם בגרסה נטולת קפאין

    השבמחק
  14. הבראוניז ממש מוש...!
    רציתי לדעת כמה זמן הם מחזיקים מעמד (בהנחה שלא טורפים את כולם מייד)
    ואיפה מאפסנים אותם? במקרר?
    תודה ושנה טובה

    השבמחק
    תשובות
    1. כ-3 ימים במקרר. אולי יותר, זה המקסימום שהצליחו לשרוד אצלנו ;-)

      מחק
  15. שלום, לגבי הבראוניס, כשמוסיפים את המרשמלו המומס אל הקצפת האם לעשות זאת בהדרגה? כמו כן, האם להמשיך להקציף? או לקפל? תודה

    השבמחק
  16. היי הבאוניז מהממים ממש טעמתי דרך המסך..אפשר פרווה?

    השבמחק
  17. מיס פטל המהממת!
    ההההבלוג!
    אחרי שעשית לי השראה ליומולדת נסיכות, ונתקעו לי בראש הסוסים המגניבים שנתת באחת הימי הולדת נכנס לי רעיון לראש להכין לנסיכות שכמיה- פונצ'ו קטן שיהיה בעצם גם... גלימה.
    קניתי בד ורוד נעים כזה ואני מחפשת גיזרה, או רעיון איך לעצב מזה...
    בטוחה שתוכלי לעזור לי בזה
    פלייייז!
    הודיה

    השבמחק
  18. אהלן, בדיוק ניסיתי את מתכון ה'בראוניז אספרסו' עם המרשמלו, ואודה לכם אם תענו לי האם אפשר להשתמש בשמנת 15% והאם צריך שתהיה ממש קצפת מוצקת כשמערבבים אותה עם המרשמלו ? תודה
    השתמשתי בתבנית עגולה 24 ס"מ ובעין נראה שהכמויות לבסיס לא יוצא מספק גבוהה כמו בתמונה שלכם.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      לא יודעת לגבי 15%, הקצפת צריכה להיות יציבה למדי כשמערבבים אותה.
      בהצלחה!

      מחק
    2. אם אני מבין נכון המשמעות שהשמנת תהיה לפחות 32%.
      תודה.

      מחק