12 יולי 2015

לילה

את עייפה??!

אני עייפה!
אני ה-כ-י עייפה!
אני כל כך עייפה! גמורה מעייפות!!

בכלל, איך שאני קמה בבוקר אני כבר עייפה.
קמה כי השעון מצלצל או כי איזה ילד מחליט שמספיק לי (לא, ממש לא מספיק לי!) ואני רק רוצה לחזור לישון.
כל היום אני רק מפנטזת על המיטה, רק מחכה שיגיע כבר הלילה.

בשש וחצי בערב אני כבר בכוננות מיטה - מתקתקת שלושה ילדים: ביצים ירקות וגבינה, מקלחות ובשמונה אפס-אפס למיטה!
שמונה. אני מסתכלת על המטבח ומתחילה לחשב: כלים, מכונה להכניס ו-2 מכונות לקפל, להכין תיקים למחר, 2 מיילים דחופים מאחר הצהריים (אולי הערב אפילו אצליח לכתוב איזה פוסט?) ו-10 גג אני ישנה!

לא מספיקה למצמץ וכבר עשר וחצי. 

אני באמת לא מבינה מה הקטע הזה - כל יום, כל היום, אני מחכה שיגיע הלילה, וכשהוא סופסופ מגיע - אני פשוט עסוקה מכדי להתפנות לו. 
כל לילה אני רוצה לישון בעשר ונרדמת בשתיים.. 

למה?

נגיד, הלילה, באמת שהייתי עייפה, ב-א-מ-ת. אבל הייתי חייבת להכין איזה מוס שוקולד...




מוס שוקולד בצנצנת מהממת

5 מנות

המצרכים:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כפית קפה נמס מגורען
2 ביצים, מופרדות
100 גרם סוכר
2 כפות ברנדי
קורט מלח
גרגירים מחצי מקל וניל
שמנת להקצפה 
כף סוכר

ההכנה:
ממיסים על בן-מארי שוקולד, חמאה וקפה עד שמתקבלת תערובת אחידה. מורידים מהאש.
על בן-מארי נפרד מערבבים חלמונים, סוכר, גרגירי וניל וברנדי. מערבבים כ-2 דקות עד שמתקבלת תערובת חמימה וסמיכה. מורידים מהאש ומקררים. מקפלים את תערובת השוקולד לתוך תערובת החלמונים.
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם מלח לקצף יציב. מעבירים שליש מהחלבונים לתוך תערובת השוקולד ומערבבים. מקפלים בעדינות את שאר החלבונים לתוך השוקולד. 
מחלקים בין כוסות ומקררים כ-4 שעות, עד שמתייצב. 
מקציפים את השמנת עם הסוכר, ומוזגים מעל המוס.

ליצירת "אלכסון": בעת מזיגת המוס, מחזיקים את הכוס באלכסון. מניחים את הכוס לקירור באלכסון בתוך תבנית מאפינס או בתוך תבנית ביצים נקייה עד שהמוס מתקרר ומתייצב. 
אם מכינים באלכסון יש להכפיל את כמות השמנת שבמתכון.

והצנצנת המהממת? מכאן